- Ta dogodek je minil.
Obujeni okusi: Vključevanje dediščine v sodobno kulinariko
11. decembra @ 17:00 - 19:00
14. SREČANJE TURISTIČNIH VODNIKOV IN PONUDNIKOV V MONM
OBUJENI OKUSI: VKLJUČEVANJE DEDIŠČINE V SODOBNO KULINARIKO
PREDAVANJE O KULINARIČNI DEDIŠČINI
sreda, 11. december 2024, ob 17. uri, TIC Novo mesto
Polona Janežič, arheologinja in organizatorka poslovanja v gostinstvu in turizmu bo predstavila svoje delo na področju dediščine prehrane, saj raziskuje kuharske in prehrambene praske različnih zgodovinskih obdobij, predvsem od železne dobe dalje. Svoje delo približuje ljudem skozi zanimive, poučne kulinarične delavnice, pogostitve in sodelovanja na projektih z različnimi inštitucijami. V Novem mestu je na primer v sodelovanju z Dolenjskim muzejem Novo mesto pripravila osrednjo pogostitev za kneze na letošnjem Prazniku situl. Prikaz svojega dela bo strnila v zanimivo predavanje, pri čemer bo predstavila svoje ideje in smernice za prihodnje delo, ki vključujejo sodobne trende v prehrani, ki pa vse bolj posegajo tudi po znanju naših prednikov. Več si lahko preberete na www.obujeniokusi.com.
Svojo udeležbo potrdite do petka 6. 12. 2024 na tic@novomesto.si ali 041 202 080.
Vabljeni!